Danionics skyder i vejret på positive forventninger

KFX-indekset bød ikke på mange nyheder. Dagen endte med et lille plus, og indekset er nu steget syv dage i træk. Danionics skød i vejret på positive forventninger til et partnersamarbejde.

Læs mere
Fold sammen
Det danske hovedindeks, KFX, startede mandag morgen med at lægge sig i negativt terræn, efter dollaren påny tog sig en nedtur overfor euroen. Fortsat fokusering på de underliggende problemer i amerikansk økonomi med hensyn til både det store underskud på betalingsbalancen og underskuddet i statsfinanserne svækker dollaren. Det styrker euroen, men sænker også værdien af den omsætning, som de danske selskaber henter i dollar. I løbet af dagen steg dollaren dog igen, og nedturen blev mildnet. Det gav et KFX-indeks, der lagde sig omkring en nulændring. Dagen endte med en ændring på beskedne 0,1 pct. til lukkekursen 257,49. Dermed har hovedindekset kun haft opture i 2004 på de i alt syv handelsdage.

Det var de to vindmølleaktier, der stod i spidsen for KFX med dagens største relative stigninger. Vestas og NEG Micon steg begge 2,8 pct. Stigningen kommer efter Økonomisk Ugebrev mandag berettede, at det italienske marked får formindsket usikkerheden, efter regeringen har opjusteret de grønne energimål. Samtidig kunne Nordea meddele, at der formentlig planlægges off-shore vindmølleparker i både Holland, Belgien og Polen.

Valby-virksomheden Lundbeck måtte nøjes med et lille plus på 0,9 pct. Selskabets amerikanske partner Forest Lab., der varetager salget af lykkepillerne Lexapro i USA, præsenterede sent fredag et godt tredjekvartalsregnskab. Forest Labs. forklarer, at væksten tildels skyldes lageropbygning i detailleddet, men Danske Banks analytikere konkluderer, at den underliggende vækst i Forest Labs. er forbedret, og det kommer Lundbeck til gode. Desværre træk dagens dollarfald i den modsatte retning.

Mens nyhederne var få blandt KFX-selskaberne, gjorde flere af sidepapirerne sig bemærket.

Den Odense-baserede batteriproducent Danionics skød i vejret med hele 17,4 pct. på selskabets bekræftelse af, at der i øjeblikket forhandles om et strategisk samarbejde med en asiatisk partner. Danionics forklarer, at drøftelserne bl.a. indeholder overvejelser om produktion af batterier, salg, indkøb og produktudvikling. Forhandlingerne forventes afsluttet indenfor et halvt år. Nyheden blev positivt modtaget af et marked, som længe har været bekymret for Danionics og dens kapitalapparat.

Hørsholm-selskabet Chr. Hansen steg 1,3 pct. til trods for, at en ekspert i Økonomisk Ugebrev såede tvivl om selskabets græstablet i Alk-Abellós. Det blev således påpeget, at forventningerne måske er overdrevne.

Valby-selskabet FLS steg 1,5 pct., efter selskabet meddelte, at det havde opnået en tillægsordre til levering af udstyr til en cementfabrik i Syrien. Ordren forventes at bidrage positivt til resultatet i år.

SAS indkasserede en stigning på 1,6 pct., selvom selskabets trafiktal for december viste et lavere antal passagerer end december forrige år. Samlet set for SAS Gruppen blev det til et fald i antal passagerer på 4,7 pct.