Danionics-aktien tæt på bundrekord efter regnskab

Investorerne havde svært ved at beslutte sig efter Danionics' regnskab. De sendte først aktien op og senere ned. KFX-indekset endte ligeledes dagens handel i rødt, da A.P. Møller trak ned.

Der var onsdag blandede toner på de europæiske aktiemarkeder, hvor den gennemsnitlige udvikling var nogenlunde neutral. Det danske marked var blandt dem, der trak ned i det samlede billede, da A.P. Møller - Mærsk tyngede kraftigt med fald til A- og B-aktien på henholdsvis 2,3 pct. og 3,1 pct. Derved tabte begge aktier det, som de havde genvundet efter fredagens regnskabsrelaterede styrtdyk. Lukkekurserne blev således de laveste siden årsskiftet.

Samlet endte KFX-indekset 0,6 pct. nede, da 10 af de 19 indeksmedlemmer tabte niveau i forhold til tirsdagens lukkekurser.

Novo Nordisk var blandt de aktier, der trak op i hovedindekset, da den blev dagens mest stigende aktie i KFX-regi med et plus på 3,1 pct., der kom uden selskabsspecifikke nyheder.

Medicinalkollegaen Lundbeck endte derimod 0,4 pct. nede i kurs 116,5. Det var dog blevet til en stigning, hvis det ikke havde været for en dividendeudbetaling på 1,77 kr. pr. aktie.

Novozymes kunne præsentere et nyt vaskemiddelenzym, der ifølge selskabet selv er banebrydende effektivt. Det virker helt ned til 20 grader, og selskabet venter, at det vil blive basisingrediens i de fleste vaskepulvere af høj kvalitet. Allerede inden meddelelsen var aktien dog steget pænt, og nyheden så ikke umiddelbart ud til at få den store indvirkning på aktiekursen, der endte 1,0 pct. oppe i 245,5.

Danionics-aktien endte i minus efter fremlæggelsen af det udskudte årsregnskab. Umiddelbart efter regnskabet steg aktien ellers til kurs 13,2, svarende til en fremgang på 20 pct., men den endte dagens handel 2,7 pct. nede i kurs 10,7. Dette var blot 0,1 kurspoint fra aktiens laveste lukkeniveau nogensinde. Selve regnskabet viste en stigning i underskuddet fra 69 mio. kr. i 2002 til 116 mio. kr. i 2003., mens omsætningen blev mere end halveret til 76 mio. kr.

I forbindelse med regnskabet meddelte batteriproducenten, at den har indgået en midlertidig aftale om et joint venture i Asien.

Dantherm Holding kunne meddele, at selskabet overtager svenske Kontrollelektronik, hvilket forventes at løfte omsætningen med 50 mio. kr., mens overskuddet før skat ventes at blive 10 mio. kr. højere. Selskabet forventer derfor nu et overskud før skat i 2004 på 40-60 mio. kr. Samtidig har et af Dantherm 50 pct. ejet datterselskabet planer om at fusionere med en elektronikvirksomhed, hvilket ligeledes vil løfte indtjeningen med 50 mio. kr. Denne transaktion forventes dog ikke at påvirke resultatet. Aktien endte med en stigning på 1,3 pct. blandt de 25 mest fremgangsrige aktier i onsdagens handel.