Danionics

Hvis den fynske batteriproducent Danionics fortsætter med at brænde penge af i samme tempo som hidtil, vil selskabet løbe tør for kontanter inden årets udgang.

Læs mere
Fold sammen
Derfor haster det med at finde på løsninger, og en af de løsninger, som selskabet arbejder hårdt på i øjeblikket, er at finde partnere i Asien. Allerede inden udgangen af første halvår forventer administerende direktør Niels Kryger Andersen, at Danionics har fundet en eller flere at samarbejde med.

»Vi er i gang med nogle drøftelser med forskellige partnere, og det skal gerne føre til et joint venture,« siger Niels Kryger Andersen.

Danionics har givet dundrende underskud, lige siden selskabet blev introduceret på Københavns Fondsbørs i 2001.

Selskabet blev klappet ind på børsen til kurs 200, og allerede den første dag steg aktien 17 pct.

I løbet af følgende måneder var kursen på et tidspunkt over 300. I dag kan en aktie i det fynske selskab købes for 11 kroner og 50 øre.

Der var ellers enorme forventninger til at afsætningen af Danionics produkter, der er små batterier til bærebare computere.

De fleste producenter af computere og computerdele har flyttet produktionen til Asien, fordi det er betydeligt billigere end i USA og Europa, men Danionics producerer fortsat det meste på Fyn.

Da den amerikanske dollar nærmest i er i frit fald, så den nu koster under seks kroner, gør det ekstra ondt hos Danionics, fordi alt i computerverdenen afregnes i dollar.

Penge til 10-11 måneder
»Det er et marked i udvikling, men når markedet er i dollar, er udviklingen prismæssigt så som så. Værdien af totalmarkedet er stigende,« siger Niels Kryger Andersen.

Aktieanalytikere fra Jyske Bank vurdere i oktober sidste år, at Danionics har kapital til 10-11 måneders drift.

»Når man lægger nogle tal sammen og dividerer dem op i nogle andre, kan man få det resultat, man vil have,« siger Niels Kryger Andersen.

Resultateet for 2003 er endnu ikke kendt, men omsætningen når ikke i nærheden af en millard, som ellers var et tal, der blev talt om, da aktierne skulle sælges på børsen i 2001. Omsætningen i 2003 havner i stedet på mellem 80 og 100 millioner kroner. Hvad værre er, at underskuddets størrelse efter alt at dømme vil overstige omsætningen.

Danionics gæld er på over 80 millioner kroner. Selskabets husbank, Nordea, har leveret en stor del af lånet.

De store pensionskasser, ATP og LD, optræder i ejerkredsen, men i analysen fra Jyske Bank er der ringe tro på, at hverken pensionskasserne eller andre har lyst til at skyde flere penge i selskabet.