Dani-tech overtager af hydraulikcylindre

Outsourcing. Hardi International har valgt at nedlægge cylinderproduktion i Nørre Alslev og outsource den. Dani-tech i gang med nybyggeri til 45-50 mio. kr.

Dani-tech A/S, der leverer hydraulik- og transmissionsløsninger til landbruget og industrien, har i samarbejde med en italiensk partner indgået en aftale med en af verdens førende producenter af marksprøjter Hardi International om at levere 30.000 hydraulikcylindre om året i de næste tre år.

Aftalen med virkning fra 1. marts 2007 indebærer, at Hardi International i de følgende måneder afvikler cylinderproduktionen på fabrikken i Nørre Alslev, og at produktionen i fremtiden foregår hos Dani-techs samarbejdspartner, Faroil i Mantova i Norditalien.

Hardi International, der indgår i Auriga Industries, har valgt ikke at gå den efterhånden slagne vej til lavtlønslande for i stedet at satse på kvalitet og service hos en vesteuropæisk konstellation.

60 mio. kr. over tre årFor Dani-tech indebærer aftalen en øget omsætning på 60 mio. kr. fordelt over tre år, og aftalen med Hardi International med hovedsæde i Taastrup vil dermed bidrage til, at Dani-tech-koncernen forventeligt i 2008-2009 vil runde 300 mio. kr. i omsætning. Gruppen med to mindre produktionsfirmaer og selskaber i Holland og Sverige omsætter nu for cirka 215 mio. kr.

Dani-tech forbereder de kommende års vækst ved at bygge et nyt domicil ved Haderslev, hvor der investeres 45-50 mio. kr. i et nybyggeri på 7800 kvadratmeter, som skal stå klar til indflytning i oktober.

Bredde i kundekredsen- Vi har enorme pladsproblemer her i Kolding og forventer at kunne øge vores effektivitet med 10-20 procent i det nye hovedsæde, blandt andet i kraft af bedre logistik og et helt nyt stregkodesystem. Med vores nye lagerautomat kan vi håndtere 5500 varenumre, siger adm. direktør og ejer Arne Iversen.

Landbruget er fortsat en vigtig kunde hos Dani-tech, der dog de senere år med succes har bestræbt sig på at brede sig til andre brancher.

- Vi har fået nye kunder i butikken, hovedsageligt producenter af forskellige typer af maskiner, og vi værdsætter rigtig meget de små og mellemstore kunder, som vi også har fået i de lande, vi opererer i, siger Arne Iversen.

Foruden de lande, Dani-tech er repræsenteret i med salgsselskaber, Sverige og Holland, har virksomheden eksport til Finland og flere europæiske lande. Salgsstyrken er de senere år vokset, og selv i Australien er virksomheden blevet bemærket.

- Jeg tror, vi er blevet anerkendt som en lille, dynamisk butik, der er en god blanding af en rådgivende ingeniørvirksomhed, en produktions- og en salgsvirksomhed. Selv om vi fortsat sælger komponenter, er vi nu mest kendt for at levere tekniske løsninger inden for hydraulik og transmission, siger Arne Iversen.

Det seneste regnskabsår følger det forrige med en næsten uændret indtjening på et pænt niveau i koncernens største selskab, Dani-tech A/S.