Danfoss styrker sin position i Kina

Ekspansion. Danfoss har underskrevet en aftale om at overtage det fulde ejerskab af Anshan Danish-China Controls Co., Ltd. Og styrker dermed sin position I Kina.

Siden 2000 har Danfoss og et kinesisk offentligt ejet selskab drevet joint ventureselskabet, Anshan Automation Control Instrument (Group) Co., Ltd. (AACI).

I 2003 øgede Danfoss sit ejerskab til 75 procent af aktierne, og nu indebærer en ny aftale, at Danfoss overtager de resterende 25 procent af ejerskabet.

- Vores fulde ejerskab af fabrikken betyder, at denne del af vores forretning nu går ind i en ny fase med fokus på øgede investeringer og videreudvikling, således at vi fortsat kan styrke vores engagement i Kina, siger Senior Vice President i Danfoss District Heating, Troels H. Petersen.

Som en del af aftalen er det besluttet at flytte fabrikken til nye lokaler i det nærliggende industriområde Dadaowan. Danfoss har erhvervet brugsret til en grund på 20.000 kvadrateter og her planlægges åbning af en ny fabrik omkring midten af 2008.

Fabrikken i Anshan har i øjeblikket omkring 100 ansatte, og Danfoss forventer kraftig vækst i de kommende år.

- I år forventer vi en vækst i omsætningen på omkring 50 procent. Vi oplever en stor efterspørgsel efter fjernvarmekomponenter af høj kvalitet på det kinesiske marked, og samtidig har vi også startet en hurtigt voksende eksport af strengventiler fra Anshan-fabrikken, forklarer Atli Benonysson, Vice President for Danfoss District Heating i Kina.

Anshan-fabrikken er en af fire Danfoss fabrikker i Kina, hvoraf fabrikken i Wuqing, Tianjin, er den største med ca. 1.000 ansatte. I alt har Danfoss p.t. omkring 2.000 ansatte og en årlig omsætning på 1,5 mia. DKK i Kina.

- mja