Dagens aktietip - torsdag

Nedtur på vej for TK Development?

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TK Development har de seneste år været et meget spændende selskab. Lidt for spændende, vil de fleste aktionærer nok mene, da kursen på selskabets aktier ganske vist er steget fra kurs ti for tre år siden til den foreløbige rekord på kurs 145 i midten af juli. Men i de tre foregående år satte TK Development 95 procent af sin værdi over styr.

Årsagen til de dramatiske udsving var, at markedet ændrede holdning til selskabet. Fra at have betragtet det som et succesfuldt selskab med en stærk vækst blev fokus i stedet flyttet til TK Developments enorme gæld, som blev betragtet som en potentiel konkursårsag.

Det straffede aktiemarkedet ved at reducere værdien af selskabets aktier til stort set ingenting i forhold til, hvad de var værd et par år tidligere.

Men en kombination af held og dygtighed reddede TK Development, og det er i dag et langt sundere selskab end for blot få år siden. Men på kort sigt er der flere udefrakommende forhold, som maner til forsigtighed.

For det første er det europæiske aktieindeks for ejendomsselskaber ude i et frit fald. Siden udgangen af februar er dette indeks dykket fra cirka 3.300 til cirka 2.400. Siden toppen er der altså skåret 30 procent af børsværdien i ejendomsselskaberne.

Svækkelse hos partnerFor det andet er TK Developments samarbejdspartner i Østeuropa, Meinl European Land, nu også begyndt at vise markant svækkelse.

Indtil begyndelsen af juli holdt aktien sig stabilt omkring kurs 21, men de seneste uger er det gået galt. Under meget stor omsætning er aktien dykket til kurs 16, altså et kursfald på mere end 25 procent.

Hos Aktieugebrevet ser vi ingen grund til, at TK Development bør klare sig væsentligt bedre end konkurrenterne.

De seneste ugers kortvarige kursstigninger er hver gang blevet afløst af tilsvarende hurtige kursfald. Så på kort sigt ligner TK Development ikke nogen god investering.