Dagens aktietip - torsdag

Aktetip. H+H skaber stort overskud i Polen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

H+H International har foreløbig opjusteret deres forventninger til årets resultat to gange i år, og vi er ikke engang nået til halvårsregnskabet endnu.

Disse opjusteringer illustrerer ganske godt udviklingen hos H+H International, som har været forrygende indtil nu.

Specielt det polske marked har stået for en væsentlig del af omsætningsstigningen. Her oplyste man i første kvartalsregnskabet, at "afsætningen var i perioden begrænset af produktionskapaciteten".

Man var altså i den attraktive situation, at kunne sælge alt, hvad det overhovedet kunne lade sig gøre at producere. Som et resultat heraf opjusterede man efter første kvartal forventningerne til de polske aktiviteter fra et underskud på 15 mio. kr. til et overskud på 20 mio. kr.

Kort tid senere opjusterede man så igen, og nu blev forventningerne til de polske aktiviteter hævet til et overskud på 40 millioner. kr.

Ligesom man gennem den tidlige etablering i Polen havde fingeren på pulsen, så hviler man heller ikke på laurbærerne, nu hvor den polske investering viser sig at gå endnu bedre end forventet. H+H International planlægger således at opføre en ny porebetonfabrik i Warszawa-området, som skal være produktionsklar medio 2009.

Som en langsigtet investering hører H+H International til de absolut bedste. Ikke mindst fordi ledelsen har demonstreret både vilje og evne til at investere i fremtiden på en ansvarlig måde. Med en kraftig kursstigning er årets to opjusteringer plus lidt mere fuldt ud indarbejdet i den nuværende kurs.

Selvom vi forventer et flot halvårsregnskab den 30. august, er kursen nu ved at være presset så højt op, at den ikke kan bære mere.

Når euforien er ovre, forventer vi et tilbagefald med 10-15 procent, og det vil være et godt købstidspunkt for den langsigtede investor.