Dagens aktietip - torsdag

Aktietip. Hvem kender Danventures?

I går fortalte vi om den generelle betænkelighed ved den nye First North-børs på Københavns Fondbsørs.

Det seneste eksempel på hvor let pengene tilsyneladende sidder hos private investorer for tiden er Danventures, som i sidste uge afsatte over 90 procent af de udbudte aktier på tegningens første dag.

Dermed er Danventures blevet tilført over 20 mio. kr., og det er jo rart for selskabet. Men man stiller sig selv spørgsmålet, hvor mange af de nye investorer, som egentlig ved, hvad det er, de har sat deres penge i?

Fire sider ricisiDet skal siges til Danventures ros, at de i deres næsten 100 sider lange prospekt har gjort meget ud af at forklare risikoen ved en investering i selskabet. Der oplistes næsten fire sider med risici, man bør være opmærksom på. Hvor mange af de nye investorer har læst de fire sider?

Som eksempel kan nævnes, at der ikke er nogen sikkerhed for, at aktionærerne kan handle Danventures aktier til den pris, som fremgår på First North. Det er da en interessant information, som bør få det til at løbe koldt ned af ryggen, hvis man sidder med en del af sine sparepenge bundet i denne aktie.

Danventures havde i perioden 1. august 2005 til 30. septemeber 2006 ingen indtægter og et resultat før skat på minus 2,7 mio. kr.

Man forventer et underskud på 5,8 mio. kr. i perioden 1. august 2005 til 31. december 2006. Det er der ikke i sig selv noget exceptionelt i, da mange udviklingsselskaber opererer med betydelige underskud i udviklingsfasen med forhåbning om engang at finde et guldæg.

Men er de nye investorer, som har skudt penge i den udviklingsproces, i stand til at vurdere sandsynligheden for, at det guldæg dukker op?

Det bør man spørge sig selv om, inden man smider penge i et selskab, som man intet kender til.

Hvor mange mon har gjort sig de overvejelser, inden de slap pengene?