Dagens aktietip - torsdag

Aktietip. Muligheder i store aktier.

Tilsyneladende fortsætter det danske marked de seneste snart fire års ubrudte optrend med stigninger i alt, hvad der rører sig på børsen.

Men hvis man ser nærmere efter i tallene, så er der sket et interessant skift i forhold til udviklingen siden marts 2003. I dag er det de store ak-tier, som står for fremgangen, de mellemstore aktier halser bagefter, og de små aktier står på randen af en tilbagegang:Det er en markant forskel i forhold til, hvad vi har været vant til de seneste år, men forskellen mellem de seneste tre år og så starten på 2007 er både markant og interessant.

Den fortæller os nemlig, at vi måske er nået til det tidspunkt, som mange har forventet ville komme: Det tidspunkt, hvor festen for de mindre aktier efter en voldsom stigning over adskillige år er ved at være slut.

Det tidspunkt kommer, når de små investorer efterhån-den har sat hele deres kapital i spil, og dermed ikke længere har frie ressourcer til at kunne holde kurserne på små aktier oppe i urealistiske højder.

Hvis det tidspunkt er nået, så er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at aktiemarkedet som helhed vil falde. Men det betyder, at man skal skifte spor og standse jagten på en mere eller mindre ukendt "billig" aktie og i stedet følge i de store investorers fodspor, når de flytter penge fra de små aktier til de tunge C20-aktier. Fremover skal vi måske droppe aktier som Dan-ware, Hvidbjerg Bank og Scandinavian Brake Systems og i stedet koncentrere os om bedre kendte navne som Danske Bank, Novo Nordisk og A. P. Møller - Mærsk.