Dagens aktietip - tirsdag

Aktietip. Coloplast overgik forventningerne.

Coloplasts tredje kvartalsregnskab ville under normale omstændigheder være blevet belønnet med en pæn kursstigning. Uheldigvis blev det aflagt samtidig med, at bunden var ved at ryge ud af det danske aktiemarked, og så måtte aktionærerne nøjes med en meget beskeden stigning.

Der er to grunde til, at vi forventer, Coloplast vil være en af de mere stabile aktier i resten af året.

For det første levede tredjekvartalsregnskabet ikke blot op til forventningerne, men overgik dem. Man opjusterer nu forventningerne til omsætningsvæksten fra 22 procent til 22-23 procent, ligesom forventningen til den organiske vækst hæves fra omkring ni procent til cirka 10 procent.

Plan på skinnerNår det sammenholdes med, at integrationen af den tilkøbte urologiforretning går helt efter planen, så bekræfter det, at Coloplasts langsigtede plan frem til 2012 kører på skinner.

Set over en 20 års periode har Coloplast været en af de allerbedste investeringer på Københavns Fondsbørs, og selskabets stærke udvikling på et marked, som er forholdsvis ufølsomt overfor konjunkturudsving, giver alle forudsætninger for, at det også vil være tilfældet de kommende år.

For det andet har det stærke cash flow efter frasalg af en del af koncernens selskaber betydet, at nettogælden nu er bragt så langt ned, at der er basis for at sende penge tilbage til aktionærerne hurtigere end oprindeligt planlagt.

Coloplast havde den 30/6 tilbagekøbt aktier for 372 mio. kr. ud af et planlagt beløb på 1 mia. kr., og planen var at fuldende tilbagekøbet i løbet af 2008.

Men nu øger man tilbagekøbshastigheden og planlægger at tilbagekøbe aktier for det resterende beløb inden udgangen af 2007.

De to nævnte forhold vil lægge en bund under aktiekursen, og Coloplast kan anbefales som en interessant mulighed i et negativt marked.