Dagens aktietip - tirsdag

Aktietip. Novo leverede den forventede opjustering.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk aflagde halvårsregnskab i et negativt marked, men Novos aktier gik imod strømmen. Det skyldtes ikke, at regnskabet indeholdt overraskende positive nyheder, for det gjorde det egentlig ikke. Som en analytiker udtalte i forbindelse med halvårsregnskabet, så var Novos opjustering af årets forventninger nærmest "same procedure as every year".

Man skal dog være opmærksom på, at det for Novos regnskaber er vigtigt at skelne mellem resultaterne i danske kroner og i lokale valutaer, da der er en betydelig forskel på de to resultater.

Eksempelvis steg resultatet af den primære drift ifølge regnskabet med 14 procent, men Novo oplyser, at når der korrigeres for påvirkningen fra valutakursudviklingen, så steg det underliggende resultat af primær drift med omkring 25 procent.

Dollar trækker nedDet er primært den svage amerikanske dollar, som trækker Novos resultat i lokale valutaer ned, og det bør ikke påvirke den overordnede bedømmelse af udviklingen i koncernes resultat.

Overordnet set er det svært at sætte fingeren på noget negativt i Novos regnskab, og det resulterede da også i en positiv reaktion fra markedet. Det er dog værd at bemærke kommentaren fra ABN Amros analytiker, som anerkendte alle de positive elementer i regnskabet, men samtidig pointerede, at Novo er betydeligt dyrere end sammenlignelige konkurrenter.

Ikke urimeligtDet er ikke urimeligt, at et succesfuldt selskab handles højere end andre i samme branche, men når man skal overveje en aktie som investeringsmulighed, så er det den fremtidige kursudvikling, som er interessant. Og med så stor en afvigelse i forhold til sektorgennemsnittet, bør man overveje, om ikke Novo efter en stigning på mere end 100 procent de seneste to et halvt år er ved at nærme sig smertegrænsen på kort sigt.