Dagens aktietip - tirsdag

Følg ikke de korte udsving, del 2

At forsøge at lodde markedets stemning på baggrund af 2-3 dages kursudving er i bedste fald meningsløst. I værste fald meget dyrt, da man risikerer at købe og sælge aktier på meget uheldige tidspunkter. Når vi i øjeblikket befinder os i et meget usikkert marked, bør man i stedet vælge en anden indgangsvinkel til aktiemarkedet.

1) En mulighed er at investere meget langsigtet. Her vil aktier som Danske Bank, A. P. Møller - Mærsk, Novo Nordisk, Coloplast m.v. være sikre kort, som gennem mange år har bevist deres evne til at vokse og skabe værdier.

Vælger man denne mulighed, skal man dog være parat til at lægge aktierne i depot og ikke lade sig påvirke af kursfald på kort sigt.

2) En anden mulighed er helt at holde sig væk fra aktiemarkedet. Hvis ikke man kan finde ud af, om den overordnede retning på markedet er op eller ned, så er det måske ikke så dum en idé at holde sig på afstand og i stedet benytte sig af bankernes højrentetilbud eller eventuelt en obligationsinvestering med en løbetid på 3-4 år.

3) En tredie mulighed er at finde en eller flere små aktier udenfor det store medieræs. Disse små aktier er nemlig ofte mere rimeligt værdiansat, da der ikke er tilstrækkelig interesse omkring dem til at presse kursen højt op på kortsigtede forventninger.

Som eksempel kan nævnes, at Gabriel Holding for nøjagtig syv år siden og de følgende to år steg fra kurs 130 til kurs 230. Altså en stigning på 77 procent. I samme periode faldt C20-indekset (de 20 største aktier i Danmark) med 32 procent. Det siger alt om, hvordan en lille aktie kan give et solidt afkast, selvom det brede marked styrtdykker.

Så måske er det en god idé at kigge nærmere på aktier som InterMail, F. E. Bording, Ambu, med flere. med henblik på en investering på et par år. I stedet for at hoppe fra den ene tabsgivende handel efter den anden i et ustabilt marked.