Dagens aktietip - tirsdag

Aktietip. Enalyzer en aktie med høj risiko

First North-børsen har lagt navn til del tvivlsomme børsintroduktioner, som primært er sket for at trække penge ud af de formuende aktiespekulanter, mens muligheden endnu er tilstede.

Men der findes nu også overskudsgivende selskaber med en interessant fremtid på First North. Et sådant selskab er Enalyzer, som blev børsnoteret den 13. februar til kurs 30. Det viste sig i første omgang at være en særdeles skidt forretning for de nye aktionærer, for aktiekursen faldt allerede fra den første dag.

Bunden blev foreløbig nået den 19. juni, hvor aktien kunne købes til kurs 15,50. Siden har kursen bevæget sig i den rigtige retning igen, og den ligger nu lige omkring kurs 20.

Målt på traditionelle nøgletal som for eksempel Price/Earning (prisen for en krone af selskabets overskud) er aktien himmelråbende dyr, men det er heller ikke en fair måde at vurdere et lille nyt selskab på.

Enalyzer havde i 2006 en omsætning på 26,1 mio. kr. og et overskud på 868.691 kr., og det er i sig selv så lidt, at det næppe berettiger til en børsnotering.

Massiv vækstplanMen når Enalyzer alligevel gik på børsen, var det for at skaffe den kapital, som var nødvendig for gennemførelsen af en massiv vækstplan.

Vi skal ikke her tage stilling til, om Enalyzers vækstplan bliver en succes eller ej, men blot konstatere, at første kvartal er gået bedre end forventet med en omsætningsstigning på 41 procent og et resultat før skat på minus 102.000 kr., hvilket er en del bedre end forventet.

Enalyzer har efter børsnoteringen en egenkapital på 27,9 mio. kr. og dermed penge nok til at gennemføre de lagte planer.

Om det så resulterer i den forventede succes vil tiden vise. Men for en investor med en højere risikoprofil end gennemsnittet, kan Enalyzer været et ekstra kik værd.