Dagens aktietip - tirsdag

Aktietip. Thrane & Thrane lever op til forventningerne

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

En stor strategisk beslutning for T&T var overtagelsen af den største konkurrent, Nera SatCom. Sådanne overtagelser indebærer altid en risiko for, at noget går galt, så den forventede gevinst i stedet ender med ekstra omkostninger og et dræn af selskabets ressourcer. Men sådan gik det ikke for T&T. Her konstateres det tværtimod, at integrationen af Nera SatCom nu er gennemført og tilmed med færre omkostninger end forventet.

Man havde forventet integrationsomkostninger på 50 mio. kr., men de blev kun på 39 mio. kr., som nu er udgiftsført i deres helhed. Samtidig undervurderede man synergi-effekten af integrationen, som opjusteres til 50 mio. kr. årligt mod tidligere forventet 40 mio. kr. årligt.

En vellykket integration af Nera SatCom giver et bedre udgangspunkt for at nå målet om en omsætning på to mia. kr. i 2011.

Det skal bemærkes, at den kraftige stigning i omsætning i det forløbne år primært kommer fra overtagelsen af Nera SatCom, som bidrager med 192 mio. kr. for en syv måneders periode. For regnskabs-året 2007/08 vil Nera SatCom indgå med et fuldt 12 måneders regnskab, og det er medvirkende til forventningen om en omsætning på 1.350 mio. kr. i 2007/08.

I regnskabet hæfter man sig ved, at resultatet af den primære drift på trods af en væsentlig fremgang i omsætningen faktisk er gået tilbage.

Tilbagegangen skyldes stigende omkostninger til udvikling og distribution. Øgede omkostninger til udvikling (+63 procent) kan man næppe bebrejde et selskab, som netop har sin styrke i et tekno-logisk forspring, og de høje distributionsomkostninger skulle gerne være et overstået kapitel, nu hvor både det gamle Thrane & Thrane og Nera SatCom fungerer som en integreret enhed.