Dagens aktietip - onsdag

Aktietip. SimCorp leverede igen et superregnskab.

SimCorp levede i andet kvartal mere end op til vores forventninger. Efter første kvartal lå det i luften, at der måtte være flere opjusteringer på vej på grund af stærk fremgang i både salg og lønsomhed.

I regnskabet for andet kvartal kom den første opjustering så: Omsætningen for helåret opjusteres fra 146 mio. euro til 150-160 mio. euro, og overskudsgraden fra 20 til 24 procent.

Også andet kvartal blev et superkvartal fra SimCorp, og der kan meget vel være endnu flere opjusteringer i vente senere på året.

I andet kvartal steg omsætningen 30 procent i forhold til samme periode sidste år, og 20 procent i forhold til 1. kvartal.

Fortsat vækstHvis der kommer nulvækst i andet halvår i forhold til omsætningen i andet halvår 2006 (på 75 mio. euro), opfyldes den nye årsforventning.

Vi forventer mindst en omsætningsvækst på 20-25 procent i andet halvår, som traditionelt er stærkest. Dermed ser vi et årssalg på 165-170 mio. euro, hvilket modsvarer et efterskat-resultat på cirka 210-215 mio. kr.

Tårnhøj soliditetDa selskabet har en tårnhøj soliditet og en negativ nettorentebærende gæld (ingen gæld) på 300 mio. kr. ville selskabet uden videre kunne tilbagebetale en mia. kr. til aktionærerne eller foretage opkøb.

Med den aktuelle børsværdi på 5,8 mia. kr. korrigerer vi for denne milliard, hvorefter aktien handles til cirka 22-23 gange årets overskud. Da SimCorp har en erklæret vækststrategi ser vi stigende overskud næste år, hvorved aktien p.t. må anses for at være billig.

Langsigtet ser vi fortsat aktien som meget stærk, men man bør dog være opmærksom på, at de kortsigtede kursudsving kan blive store.

Dels på grund af en forholdsvis beskeden omsætning i aktien, og dels fordi SimCorp vil være følsom overfor stemningen på specielt det amerikanske marked.