Dagens aktietip - onsdag

Aktietip. Fodboldaktier er ikke investering

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er fodboldsæsonen i gang, og lad os slå fast med det samme, at vi med en enkelt undtagelse ikke anser fodboldaktier som egnede til investering. Den ene undtagelse er Parken Sport & Entertainment (FCK's moderselskab), som baserer sin forretning på en række andre aktiviteter end fodbold. Sandsynligheden for at Brøndby, AaB, AGF eller Silkeborg de kommende år vil kunne levere et så solidt overskud, at det gør investeringen attraktiv, anser vi for meget lille. Som langsigtet investering er disse aktier dermed uinteressante.

Rene lottoaktierOg på kort sigt må de betragtes som rene lottoaktier.
Sidste mandag så vi således, hvordan AaB-aktien steg med 10,3 procent fra kl. 9 til kl. 11 mandag formiddag, fordi AaB havde kvalificeret sig til næste runde i UEFA-cuppens kvalifikationsturnering. Det giver muligheder for en kortsigtet gevinst til AaB, men siger absolut intet om selskabets indtjening de kommende år. Kursen faldt i øvrigt med 6 procent fra kl. 11 til kl. 14, hvilket understreger det absurde i kursens udsving.

Selvmål i BrøndbyEt andet eksempel samme dag var Brøndby, som satte ny bundrekord for Superligaen i antal udekampe uden sejr.
Det gjorde man eftertrykkeligt med et nederlag på 0-5 til FC Midtjylland, og resultatet var et kursfald på 7,6 procent i løbet af kun 15 minutter mandag morgen. Men siger det noget om Brøndbys muligheder for at tjene penge de næste 2-3 år?
Som tredje eksempel kan nævnes den vanvittige kurs på AGF (Aarhus Elite) som før sommerferien værdiansatte AGF på niveau med Benfica. Sådanne eksempler understreger, at kurserne på de danske fodboldaktier ikke sættes med hovedet, men med hjertet.
Og at lade hjertet overtage hovedets arbejde er på sigt en stensikker underskudsforretning på aktiemarkedet.