Dagens aktietip - onsdag

Aktietip. Nyt liv i SP Group

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SP Group er et godt eksempel på, at ledelseskvalitet ofte er den afgørende forskel mellem fiasko og succes. Gennem en årrække har selskabet været skrantende. Men med den tidligere direktør fra FLS' inge-niørforretning, Frank Gad, er der kommet nye boller på suppen.

Strategien er fokuseret og produktionen effektiviseret og under udflytning til lavtlønslande, mens informationskvaliteten er løftet betydeligt med bedre regnskabskvalitet og investorpræsentationer.

Resultatet er da heller ikke udeblevet med en fordobling af aktiekursen siden maj 2006, og alene de seneste måneder er kursen hoppet cirka 30 procent op.

Selskabet er inde i en periode med en stærk fremgang i lønsomheden, og vi forventer fortsat omsætningsvækst. Omkring kursudviklingen bemærker vi, at trods en markant stigning de seneste måneder, kommer der nye købere til ved tilbagefald. Under normale omstændigheder ville vi forvente et kortsigtet tilbagefald på grund af gevinst-hjemtagning. Men det ser ikke ud til at ske her. Det ligner systematiske opkøb fra en eller flere professionelle investorer.

Generelt er det hensigten at styrke salgsindsatsen og be-arbejde nye vækstindustrier. Vi forventer, at selskabet når målsætningen om én mia. kr. i omsætning næste år et år før tid og en markant højere overskudsgrad fra godt fire procent til over seks procent, samt et overskud før skat på cirka 50-55 mio. kr. Det svarer til en værdiansættelse i 2008 på cirka 10-11 gange overskuddet, hvilket må anses for at være billigt.

Samtidig har selskabet finansiel styrke til at foretage opkøb, og det ligger da også i strategien, at selskabet ønsker at deltage i branchens konsolidering. Derfor ser vi flere opkøb forude, hvilket kan løfte vækst og lønsomhed yderligere.

Man skal dog være opmærksom på, at aktien ikke handles særlig meget, og den er dermed ikke egnet til kortsigtet spekulation.