Dagens aktietip - mandag

Aktietip. Fionia Bank opjusterer forventningerne.

Eftersom Fionia Bank først offentliggør årets tredie kvartalsregnskab den 23. oktober kunne overskriften til denne artikel antyde, at vi har kigget bankdirektøren over skulderen, mens han lagde sidste hånd på det kommende kvartalsregnskab.

Det er nu ikke tilfældet. Vores vurdering skyldes, at Fionia Bank startede året med et ganske forsigtigt bud på, hvordan det ville komme til at gå. Det samme var i øvrigt tilfældet for de fleste banker, som i begyndelsen af året var enige om, at toppen nu var nået m.h.t. vækst på bundlinien, og at 2007 ville blive et dårligere år end 2006.

Men 2007 er for de fleste banker blevet en hel del bedre, end de forventede, og derfor har mange bankers kvartalsregnskaber i år indeholdt opjusteringer. Blot ikke Fionia Banks.

Her har man i både første og andet kvartalsregnskabet fastholdt forventningen om et resultat før skat, som var 20procent dårligere end i 2006. På trods af, at man efter første halvår havde opnået et resultat, som var 23,8 procent bedre end i fjor. Alligevel har man fastholdt forventningen om en tilbagegang fra 420 mio. kr. i 2006 til 330 mio. kr. i år.

En del af den forventede tilbagegang skyldes, at man i 2006 indtægtsførte en avance fra salget af Totalkredit på 57 mio. kr., som ikke gentages i år. Men selvom vi korrigerer for denne post, er forventningen om en tilbagegang i bundlinieresultatet alligevel på cirka 10 procent i forhold til 2006.

Med det flotte halvårsregnskab (+23,8 procent bedre end første halvår 2006), forudsætter det et katastrofalt dårligt andet halvår for Fionia Bank, hvis ikke de skal slutte året mindst 10 procent bedre end budgetteret. Det tror vi ikke på bliver tilfældet. Fionia Bank opjusterer om to uger forventningerne til årets resultat med mindst 10 procent. Sandsynligvis mere.