Dagens aktietip - mandag

Aktietip. B&O skuffer.

Bang & Olufsen har de seneste måneder sat hele 20 procent til kursmæssigt, og aktien ligger nu på niveau med juli 2006. Overordnet set har aktien haft en skuffende udvikling, og den er reelt ikke steget siden oktober 2005.

I samme periode er konkurrenten Loewe steget cirka 60 procent i aktiekurs, og de seneste måneder er denne aktie kun sat cirka ti procent ned.

Spørgsmålet er så, om B&O-aktien er blevet straffet for hårdt, eller om indtjeningsudviklingen halter efter konkurrenten? Når vi har lidt blandede holdninger til B&O-aktien skyldes det især to forhold:

For det første er der nu udsigt til, at den økonomiske vækst og dermed privatforbruget går ned i gear i Europa. Det kan meget let komme til at ramme B&O's salg, som både er meget afhængigt af den almindelig optimisme blandt forbrugerne og aktiviteten i nybyggeriet.

For det andet var salgsudviklingen i fjerde kvartal skuffende med et salg på niveau med fjerde kvartal i forrige regnskabsår. Det skal dog tilføjes, at lønsomheden er øget med cirka 50 procent i forhold til fjerde kvartal i regnskabsåret 2005/2006. Det matte salg skyldes antageligt forsinkelse med lancering af en række nye produkter. Selskabet forklarer også salgsnedgangen med åbning af nye butikker sent i kvartalet, og skuffende salg i England.

Især det sidste ser vi med bekymring på, fordi det skuffende engelske salg antageligt skyldes opbremsning på boligmarkedet, som har ramt England tidligere end de øvrige europæiske lande.

Vi har dog en forventning om, at afmatningen på boligmarkedet nu slår hårdt igennem i resten af Europa, herunder i Danmark, og det kan gå hårdt ud over B&O's salg af nye fladskærms-TV.

På grund af stor risiko for en forestående økonomisk afmatning i USA, Europa og Fjernøsten bør man være tilbageholdende med B&O-aktien, da salget i høj grad afhænger af forbrugernes økonomiske formåen og optimisme.