Dagens Aktietip - mandag

Aktietip. Novozymes regnskab for 2. kvartal skuffer. Men er stadig en vinder ifølge Dagens Aktietip er Novozymes satdig en vinder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novozymes' regnskab for 2. kvartal blev en umiddelbar skuffelse på grund af en manglende opjustering, og lige efter regnskabet blev aktien da også sendt fire procent ned. Kursfaldet blev dog set som en god købsmulighed af en række store, internationale finanshuse.

Der er ingen tvivl om, at Novozymes er en af de dyreste aktier på børsen med en pris på cirka 40 gange årets overskud efter skat. Derfor er der meget langt ned, hvis aktien først gribes af den negative stemning som hærger aktiemarkedet for tiden.

Umiddelbart skuffendeVi finder også umiddelbart regnskabet for 2. kvartal skuffende, ikke mindst hvis man sammenholder salgsudviklingen med 1. kvartal 2007.

Salget af enzymer til bioethanol (tekniske enzymer) viser stagnation, og de tre øvrige områder, vaskemiddelenzymer, fødevareenzymer og foderenzymer viser mindre fald, dog efter et 1. kvartal, som var meget flot.

Med andre ord har de kortsigtede investorer flere grunde til at tage benene på nakken. Men vi ser god mulighed for, at det bliver de langsigtede investorer, som kommer til at styre kursudviklingen. Novozymes står uden tvivl foran en meget stærk udvikling de kommende år.

Fem nye produkterFor det første blev der i 2. kvartal lanceret fem nye produkter, blandt andet et vaskemiddelenzym med forbedrede vaskeegenskaber i lavtemperaturvask, og et nyt enzym til omdannelse af majs til bioethanol med højere udbytte.

For det andet anvender selskabet 13 procent af salgskronerne til forskning og udvikling inden for blandt andet bioethanol enzymer og "new business" indenfor blandt andet bæredygtigt landbrug og håndtering af gødning fra dyrehold.

For det tredje har selskabet vist vilje til virksomhedsopkøb gennem overtagelsen af indiske Biocon, hvor handles ventes afsluttet til oktober. Langsigtet ser vi Novozymes som en vinderaktie.