Dagens aktietip - mandag

Aktietip. Topsil ser fremgang i 2008.

Topsil er en af de små aktier, som ikke handles af ret mange, og hvor kursen derfor kan svinge vildt op og ned i takt med, at der kommer enten gode eller dårlige nyheder fra selskabet.

Det seneste årstid har Topsil ændret karakter fra at være en potentiel konkurskandidat til at være en rigtig solid forretning. Det har sendt aktiekursen lodret i vejret. Spørgsmålet er, om der er basis for yderligere kursstigninger?

På den ene side virker det betænkeligt, at selskabets store konkurrenter er ved at flytte sig til andre produkter. Det sender et signal om, at Topsil måske bliver efterladt på et dårligt marked. Men hertil siger Topsil selv, at de anser det for en fordel for dem med den omstilling, som sker i markedet specielt blandt de store kunder. Det betyder, at Topsil bliver en mere dominerende leverandør på det resterende marked, hvor man forventer, at der fortsat vil være små og mellemstore kunder, som vil se en fordel i at købe Topsils produkter.

Oven i de positive meldinger om indtjeningsudviklingen på to års sigt kommer, at selskabet har forbedret informationskvaliteten betydeligt det seneste år. I en investorpræsentation gennemgås f. eks. konkurrencesituationen nøje, hvilket ellers er en stor mangelvare hos de fleste børsnoterede selskaber.

Vi vurderer, at selskabet melder rimeligt forsigtigt ud for at vedligeholde og udbygge den tillid, som er vigtig i relation til aktiemarkedet. Det har dog ikke forhindret kursen i at stige kraftigt, og et tilbagefald kan ikke afvises.

Det skal slåes fast, at Topsil er en spekulativ aktie, hvor de langsigtede resultater p.t. ikke er forudsigelige. Men på kort sigt kan aktien være interessant efter et kursmæssigt tilbagefald.