Dagens aktietip -mandag

Aktietip. APM med ny ledelse.

Udskiftningen af toppen i A. P. Møller - Mærsk kom som en overraskelse for alle, men flere brikker i puslespillet er nu faldet på plads.

Det er nu slået helt fast, at Pram Rasmussen er den stærke mand på Esplanaden. For de to hovedarkitekter bag opkøbet af P&O Nedlloyd: "Mr. Container" Knud Stubkjær og "alt-mulig-manden" Tommy Thomsen er det Game Over de forlader begge A. P. Møller - Mærsk, hvor de har tilbragt hele deres voksenliv. Jess Søderberg udtalte i forbindelse med ledelsesrokaden, at han hellere havde set en ny intern topchef formodentlig Eivind Kolding. Umiddelbart ser det ud til, at Kolding er styrket med eneansvar for containerforretningen. Men det er en gigantisk opgave at gøre dette kerneområde til et profitabelt forretningsområde over middel. Samtidigt er det klart, at Kolding aldrig kommer til at spille mere end andenviolin.

AktieUgebrevet vurderer, at en af hovedårsagerne til ledelsesrokaden er en utilfredsstillende udvikling i A. P. Møller gruppens største forretningsområde: container business.

På trods af megen positiv avisomtale den seneste måned, om at containerraterne nu vil vende, mener AktieUgebrevet ikke, at der er grund til at juble endnu. Med betydeligt frasalg i første halv-år af 2007 af blandt andet borerigge, terminaler og en del ældre skibe for flere milliarder, burde A. P. Møller - Mærsk være kommet med en opjustering i deres forventninger til halvårsresultatet. Denne opjustering er udeblevet og det kan tolkes, som at de øvrige forretningsområder ikke har performet som forventet. AktieUgebrevet skønner, at det stadig er containerområdet, der ikke performer tilfredsstillende og dermed har der reelt været tale om en nedjustering.