Dagens aktietip - fredag

Aktietip. Brøndby IF nedjusterer forventningerne.

Brøndby IF har for tiden ikke den styrke på fodboldbanen, som holdet havde tidligere. Heller ikke økonomisk ser det så godt ud for klubben. I regnskabet for 2. kvartal blev årets forventede resultat før skat på plus 2-5 mio. kr. nedjusteret til minus 9 - 13 mio. kr. Altså en nedjustering på mellem 11 og 18 mio. kr.

Som forklaring på faldet i driftsoverskud før transfer fra 9,2 mio. kr. i 1. halvår 2006 til 5,6 mio. kr. i 1. halvår 2007 oplyses dels faldende tv-indtægter på grund af mindre gode sportslige resultater, dels høje spillerlønninger, da truppen er syv spillere større end forventet.

Høje forventningerDe nye, nedjusterede forventninger har vi dog svært ved at tro på efter 1. halvårs resultater. For at holde den nye årsforventning skal drifts-overskud før transfer i 2. halv-år 2007 nu blive et overskud på 8-12 mio. kr. mod et resultat i samme periode sidste år på minus halvanden mio. kr.

I ledelsens forventninger vil være indbygget, at Brøndby IF igen rykker kraftigt op i tabellen som et tophold på 1. eller 2. pladsen, med de øgede til-skuerindtægter og TV-indtægter, som det giver. Samtidig nævnes det i det nye regnskab, at der vil blive sparet på personaleomkostningerne. Mon det betyder lønnedgang til spillerne?

Usikre indtægterDesuden er der "indsat performance baserede klausuler" i salgsaftalerne for Hannes Sigurdsson og Asbjørn Sennels, som tilsammen kan give op mod 10 mio. kr. i indtægter i 2. halvår, oplyses det. Men det er altså usikre indtægter. Og det oplyses ikke, om denne indtægt indgår i årsforventningen.

Efter de seneste sportslige resultater virker ledelsen noget panisk, de der på det seneste er indkøbt hele seks spillere, hvilket svækker økono-mien, med mindre der kommer bedre sportslige resultater.