Dagens aktietip - fredag

Aktier. DLH med et forbedret image.

I AktieUgebrevets nytårsudgave valgte vi DLH som en af årets sandsynlige vindere. At vi ikke var alene om den vurdering viste sig allerede dagen efter udgivelsen af AktieUgebrevet, hvor Nordea indledte deres dækning af DLH med en købsanbefaling.

Nogle TV-udsendelser har gennem de seneste par år givet DLH et dårligt ry som hæmningsløse udnyttere af verdens regnskove. I den forbindelse er det interessant, at DLH sidste år købte det schweiziske tt Timber Group med en årlig omsætning på 1,3 mia. kr.

Tropisk hårdttrætt Timber Group har betydelige bæredygtige skovkoncessioner med tilhørende produktionsanlæg i Afrika, og DLH betegnede købet som et væsentligt skridt mod at blive verdens førende leverandør af FSC-certificeret tropisk hårdttræ. FSC står for Forest Stewardship Council og blandt andet Greenpeace og WWF er medlemmer af den danske afdeling af FSC.

En bevidst satsning på miljøbevidst produktion er en strategisk klog beslutning, som vil give DLH et imagemæssigt løft. Det kan der på kort sigt ikke sættes kroner og øre på, men set i et lidt længere perspektiv vil det være en betydelig konkurrenceparameter.

Fortsat vækstDLH's bundlinieresultat er vokset kraftigt de seneste år, og indtjeningen set i forhold til den investerede kapital er efter en række svage år kommet op på et acceptabelt niveau. Vi forventer, at investeringerne i 2005 og 2006 de kommende år vil skabe fortsat vækst i overskuddet.

Det skal dog bemærkes, at DLH kursmæssigt er særledes sårbar. Det så vi tydeligt i maj sidste år, hvor kursen styrtdykkede og på et tidspunkt var helt ned på 77. Siden steg den med raketfart og sluttede året i kurs 106. Vi tror på, at der er endnu mere i DLH de kommende år.