DA: Nu kan regeringen koncentrere sig om fremtiden

Arbejdsgiverforeningen tilfreds med ny finanslov.

Dansk Arbejdsgiverforening finder det glædeligt, at det er lykkedes regeringen så hurtigt at få finansloven på plads. Det betyder nemlig, at politikerne nu kan koncentrere sig fuldt ud om de mere langsigtede planer for Danmark.

- Nu får regeringen og Folketinget mulighed for at koncentrere sig om nogle af de meget påkrævede og grundlæggende reformer af det danske samfund, som regeringen har bebudet, den vil kaste sig over. Det er de reformer, der gør, at det bedre skal kunne betale sig at arbejde, og at der vil komme flere ud på arbejdsmarkedet. Vi står i en situation, hvor arbejdsstyrken truer med at falde, og vi har behov for, at endnu flere kommer ud på arbejdsmarkedet for at sikre velfærdssamfundet i mange år frem, siger direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Henrik Bach Mortensen til Ritzau.

Forliget mellem Dansk Folkeparti og regeringen betyder blandt andet, at en påtænkt besparelse på 650 mio. kr. på uddannelsesområdet falder væk.

Det mener Henrik Bach Mortensen er meget positivt, ligesom han bifalder den overordnede tendens i finansloven til at gøre det nemmere at drive virksomhed i Danmark.

- Finansloven bryder afgørende med det, vi har set de foregående år. Nemlig finanslove, der år for år gjorde det dyrere for virksomhederne at beskæftige medarbejdere, siger han.

At regeringen har valgt at indgå forliget alene med Dansk Folkeparti, har DA ingen holdning til.

- Vi bedømmer den politik, der kommer igennem Folketinget.

Ikke hvilket flertal, der står bag, siger han.

/ritzau/