DA: Dårlig idé at give kommunerne ansvar for alle ledige

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) mener, at det vil være en alvorlig fejltagelse at samle ansvaret for den offentlige beskæftigelsesindsats i kommunerne, som Strukturkommissionen anbefaler.

DA: Dårlig idé at give kommunerne ansvar for alle ledige - 1
Læs mere
Fold sammen
- Arbejdsmarkedet fungerer i stadig stigende omfang på tværs af kommunegrænser, amtsgrænser og landegrænser. Derfor skal den offentlige indsats være forankret i staten, så der sikres fokus på arbejdskraftens faglige og geografiske mobilitet, siger direktør i DA, Henrik Bach Mortensen.

I dag har arbejdsmarkedets parter direkte indflydelse på arbejdsmarkedspolitikken og beskæftigelsesindsatsen over for de forsikrede ledige i AF-systemet, mens kommunerne har ansvaret for ledige på kontanthjælp. Den indflydelse står arbejdsgiverne og de faglige organisationer til at miste, hvis ansvaret for ledige samles i kommunerne.

- Vi kan ikke se, hvorfor man skal starte med at lave lappeløsninger på et nyt og i bund og grund forkert system. Så er Danmark bedre tjent med at opretholde og forbedre de nuværende to systemer og så øge samarbejdet, som allerede er sat i gang, siger DA-direktøren.

/ritzau/