Cubanere velkomne på danske Scandic-hoteller

Det vækker harme, at Scandic-hotellerne i Norge og Sverige afviser cubanere på ordre fra de amerikanske ejere. Det vil ikke ske i Danmark, fastslår direktør.

Cubanere er hjerteligt velkomne på både Scandic og Hilton i Danmark. Det fastslår chefen for de amerikanskejede hotelkæder i Danmark.

- Jeg driver hotelvirksomhed i Danmark, og vi følger dansk lov. Derfor kommer jeg ikke til at afvise gæster fra Cuba, siger Hans Frank, der er øverste chef for Hilton og Scandic i Danmark, til Ritzau.

Dermed lægger han afstand til kollegerne i Norge og Sverige, der på ordre fra USA ikke vil tage i mod handelsdelegationer fra Cuba. Det sker på grund af en lov i USA, der forbyder amerikanske firmaer at lave forretninger med Cuba.

Kort før jul blev en cubansk handelsdelegation afvist af Scandic-hotellet Edderkoppen i Oslo. Scandic, der er Nordens største hotelkæde med over 140 hoteller i Nordeuropa, ejes af den amerikanske hotelgigant Hilton. Lørdag udsendte Hilton en presseerklæring, hvor selskabet forsøger at forklare afvisningen med, at man er nødt til at følge USA's handelsboykot af Cuba.

/ritzau/