Computerfejl gav forsinkelser i flytrafikken

Forsinkelser i massevis. Det var resultatet af computerproblemer ved både et trafikkontrolcenter i England og Bruxelles - og forsinkelserne ramte også danske flypassagerer på vej til og fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

Værst gik det ud over flyvninger til London, hvor man på et tidspunkt kunne læse på lufthavnens afgangstavler, at en bestemt afgang var syv timer forsinket fra København.

Flere flyafgange blev også helt aflyst, mens passagerer, der blot skulle mellemlande i London på vej videre ud i verden, strandede i den britiske hovedstad.

Problemerne startede fra morgenstunden fredag ved det nye nationale kontrolcenter i Swanwick i det sydlige England, netop som flytrafikken var allermest intensiv. Først efter fire til fem timer lykkedes det teknikerne at finde frem til computerfejlen - og hele eftermiddagen var der store forsinkelser, inden flyvepladserne fik indhentet den tabte tid.

En datafejl senere på eftermiddagen i det store europæiske kontrolcenter Eurocontrol i Bruxelles skabte flere aflysninger og forsinkelser.

/ritzau/