Codan-aktien på vej mod sit naturlige leje

Trods solskin på børsen faldt Codan-aktien tilbage. Det kostede aktionærerne 400 mio. kr. Dog god og solid bund under aktien, vurderer Jyske Bank.

Codan-aktien er langsomt ved at finde sit niveau efter et halvt år, hvor fusions- og opkøbsrygter har været med til at puste ballonen op.

Selv om aktiemarkedet i går generelt var positivt faldt Codan-aktien straks fra morgenstunden med 10 kroner efter Berlingske Tidendes artikel om, at den engelske Codan-ejer er ved at skrinlægge planerne om at sælge Codan. De fire indkomne tilbud har ganske enkelt været for lave.

Og det et tvivlsomt, om køberne kommer tilbage med forhøjede bud.

Aktien sluttede dagen med et fald på op i mod fire procent, og det kostede aktionærerne et tab på over 400 mio. kr.

»Det er logisk, at den skal falde, hvis salgsplanerne lægges i mølposen. Aktien er jo i øvrigt sivet igennem den seneste måned, men det betyder så også, at vi er ved at nærme os en pris, som begynder at blive interessant,« lyder vurderingen fra aktiestrateg Henrik Henriksen, Jyske Bank, som har haft Codan-aktien på en salgsanbefaling.

Codan-aktien blev i går handlet til en kurs på omkring 255 efter tidligere i år at have været helt oppe i 300.

»De 300 er givetvis alt for højt. Det nuværende niveau synes passende, og jeg vil sige, at kommer aktien under 250, så ændrer vi vores anbefaling til køb,« siger Henrik Henriksen.

Tror på godt regnskab
Meget vil afhænge af, hvad koncernchef Jens Erik Christensen kan præsentere analytikerne for i morgen, når han lægger halvårsregnskabet frem. Det er uvist om der kommer nye meldinger om, hvorvidt salgsbestræbelserne endegyldigt er sat i bero.

Derimod venter markedet et godt regnskab. Det er svært for forsikringsdirektørerne overhovedet at sætte en fod forkert i øjeblikket. De kan komme igennem med stigende præmier, og skadesudgifterne er under kontrol.

»Jeg tror, at de leverer varen på den ordinære drift, og jeg tror, at de får en flot combined ratio (forskellen mellem præmieindtægter og skadesudgifter). Derimod kan de have tabt omkring 200 mio. kr. på kursreguleringer på obligationer, så samlet set vil regnskabet næppe resultere i kursstigning.« Codan er i dag alene et skadesforsikringsselskab med aktivitet i Danmark og Sverige. Livsforsikringsdelen er blevet solgt fra til den svenske storbank SEB Bank. Den handel afsluttes endeligt 30. september 2004.