Claus Hjort: Jeg bliver så vred

Det er en skandale, at virksomhederne fravælger ældre, når job skal besættes, siger beskæftigelsesministeren. Han truer arbejdsgiverne med en alvorlig samtale.

Nu må arbejdsgiverne tage sig alvorligt sammen, mener beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter endnu en historie om, hvordan virksomhederne nægter at ansætte velkvalificerede ældre.

- Jeg bliver så vred, hver gang jeg hører arbejdsgivere fravælge medarbejdere i en tid, hvor vi skriger på arbejdskraft, og i en tid, hvor specielt arbejdsgiverne ønsker, vi skal arbejde længere og længere op i årene. Så det er en skandale, hvis det er sådan, at grupper af arbejdsgivere fravælger medarbejdere over 50, siger Claus Hjort til Ritzau.

Men sådan er det - som Ritzau onsdag kunne fortælle med historien om den 62-årige korrespondent Lone Heilesen, der taler flydende engelsk, spansk og tysk, men ikke kan få job.

Claus Hjort Frederiksen medgiver, at vi har hørt historien 100 gange før.

- Det bliver jo desværre ikke bedre af, at vi hører den igen og igen. Hvis det er den attitude, de ældre møder, er det jo dræbende for alle bestræbelser på at holde dem motiverede og få dem til at ønske at arbejde længere. Men jeg vælger at tro, at det stadig er undtagelsen, siger beskæftigelsesministeren.

Hvis arbejdsgiverne ikke tager sig sammen, vil Hjort Frederiksen tage en alvorlig snak med deres organisationer. - For så må de altså fortælle deres medlemmer, at sådan kan man ikke fravælge bestemte grupper, siger beskæftigelsesministeren.

/ritzau/