Cisco satte skub i svenske aktier

28 ud af OMX-indeksets 30 aktier oplevede kursstigninger i onsdagens handel. Teleproducenterne var blandt de mest stigende efter positive signaler fra Cisco Systems.

Læs mere
Fold sammen
De to tele- og netværksproducenter Ericsson (+ 5,9 pct.) og Nokia (+ 6,4 pct.) oplevede en markant kursfremgang i onsdagens handel som følge af en positiv kvartalsudmelding fra den amerikanske netværksgigant Cisco Systems. Dermed blev de to aktier hoveddrivkraften bag en fremgang på 2,5 pct. til OMX-indekset, der derved fulgte den generelt positive udvikling blandt de toneangivende europæiske aktieindeks. Teleudbyderne Telia (+ 4,2 pct.) og Tele2 (+ 10,3 pct.) var også blandt dem, der fik mest ud af en generelt god markedsstemning.

Skovselskabet Holmen (- 0,2 pct.) og værktøjsproducenten Sandvik (- 2,2 pct.) var de eneste af OMX-indeksets 30 aktier, der ikke tog del i den opadgående kursudvikling.

Sandvik tabte således noget af det vundne fra tirsdagens handel, hvor aktien gik pænt frem efter præsentationen af et positivt overraskende kvartalsregnskab.

I går var det så blevet WM-Datas (+ 3,9 pct.) tur til at gøre status over første kvartal. Det blev til et resultat før skat på 87 mio. svenske kr. mod 135 mio. svenske kr. i samme periode sidste år. Dette var en anelse under markedsforventningerne, men selskabet regner med en resultatforbedring for helåret bl.a. som følge af en øget produktivitet.