Cigaretter i lysende bokse koster 7-Eleven og Prince 400.000

Både House of Prince og 7-Eleven-ejer betaler 400.000 kroner i bøde for at fremhæve cigaretter.

Det er ulovligt at fremhæve eller reklamere for cigaretter - derfor har lysende bokse til cigaretter i 7-Eleven-butikker kostet både House of Prince og 7-Elevens ejer en bøde på 400.000 kroner hver. Henning Bagger/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Både 7-Eleven og Prince har accepteret at betale en bøde på hver 400.000 kroner, fordi der i 139 7-Eleven-butikker har ligget cigaretter i lysende bokse, som kunne betragtes som reklame for tobakken.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i sin tid Reitan Convenience Danmark, der ejer 7-Eleven-kæden, og cigaretproducenten House of Prince for brud på tobaksreklameloven.

Cigaretterne lå ifølge Forbrugerombudsmanden i bokse med lys, grafik og farver, der udgjorde reklame for cigaretterne. Og det er ulovligt at reklamere eller fremhæve tobaksvarer.

»I denne sag havde cigaretboksene en udformning, der gjorde, at der var tale om reklame, og derfor har selskaberne vedtaget en bøde,« skriver forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en meddelelse om bøden.

Efter en dialog med Forbrugerombudsmanden blev boksene med cigaretter ændret i 2016.

/ritzau/