Chrysler vender tilbage til børsen

Den amerikanske bilkoncern Chrysler Group har indsendt anmodning om at blive noteret på Wall Street.

En børsnotering af Chrysler kan være en udvej for at løse striden mellem hovedaktionæren Fiat og medarbejdernes pensionsfond om prisen på aktierne. Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY CAMERON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bilproducenten Chrysler står til at vende tilbage til det offentlige marked efter adskillige års fravær. Det skriver CNN Money.

Det er fonden bag sundhedsdækningen af Chryslers pensionerede medarbejdere, der med en ejerandel på 41,5 pct. af selskabet vil sælge ud.

Fonden blev oprettet i 2007 for at reducere Chrysler finansielle forpligtelser. Det var aldrig meningen, at fonden skulle have en stor andel af sine aktiver i form af ejerandel af en privatejet virksomhed, men da Chrysler løb tør for kontanter det følgende år og gik i betalingsstandsning i 2009, var det eneste aktiv, Chrysler kunne tilbyde, koncernens egne aktier.

Der blev oprettet lignende fonde hos General Motors og Ford i takt med, at den amerikanske bilindustri var ved at bukke fuldstændigt under for den økonomiske krise.

Siden er bilindustrien kommet på fode igen, og så sent som mandag annoncerede General Motors planer om at tilbagekøbe 120 mio. præferenceaktier fra dens sundhedsfond.

Prisen og antallet af aktier, som bliver sat til salg i Chrysler, er endnu ikke fastlagt. I selskabets ansøgning til Securities and Exchange Commission oplyses det, at fonden fortsat vil have en ejerandel efter salg af aktier. Det er JPMorgan, som står for børsintroduktionen.