Christian Stadil betaler millioner tilbage

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hummel-ejeren Christian Stadils shippingfirma TS Chartering blev i efteråret sendt til tvangsopløsning, og senere gik virksomheden konkurs med en gæld på 161 millioner kroner.

I tiden lige inden konkursen, i en periode hvor der ikke var registreret nogen ledelse i TS Chartering, blev der overført 2,1 millioner kroner fra TS Chartering til et selskab i Stadils Thornico.

Det skriver Finans.

Men nu har en kurator for konkursboet i TS Chartering fundet de 2,1 millioner kroner omstødelige, og han kræver derfor de penge tilbagebetalt til boet.

Det har Christian Stadil nu valgt at acceptere.

I en besked til Finans skriver Christian Stadil:

»Kurator finder tidspunktet for nævnte betalinger for tæt på konkursdatoen, hvorfor disse betalinger er blevet omstødt. Vi respekterer de lovkrav, der er, og vil gerne samarbejde med kurator, hvorfor pengene er betalt tilbage.«

Stadil var ikke en del TS Charterings bestyrelse eller direktion, men han oplyser, at udbetaling af de 2,1 millioner kroner blev foretaget for at sikre driften af skibene under TS Chartering.

Advokat Kamilla Krebs, som behandler konkursboet for Kromann Reumert, der er kurator, fortæller at hun undersøger om direktionen og bestyrelsen i TS Chartering skal indstilles til konkurskarantæne.

Chrisitan Stadils Thornico består af omtrent 200 virksomheder.

Det er virksomheder fra mange forskellige brancher som fødevarer, mode og shipping.

I 2018 havde Thornico en egenkapital på over 2 milliarder kroner.