Chip under huden holder styr på sygejournalen

»VeriChip« er navnet på en chip der kan indopereres under huden med det formål, at man via en database kan spore patienters helbredsmæssige fortid og telefonnummer.

Chippen blev for første gang fredag indopereret under huden på otte mennesker i Palm Beach i Florida.

VeriChip er på størrelse med et riskorn - 12 mm lang og 2.1 mm i radius. Den indopereres under huden under lokalbedøvelse. Chippen er udstyret med et nummer, der skal aflæses af en scanner, som står i forbindelse til en database hos sundhedssektoren. Databasen indeholder oplysninger om personens helbredsmæssige fortid, telefonnummer og andre relevante informationer. Oplysningerne kan også blive transmitteret via telefon eller internet.

Tre af de otte chip-pionerer er en amerikansk familie, der som de første fredag fik indopereret VeriChip. Familiens hensigt med at indoperere chippen er at afværge et familiemedlems forsvinden eller tilskadekommen. Give dem sikkerhed og forøge livskvaliteten.

Familier eller personer, der får chippen indopereret, har i forvejen sygdomme som Alzheimers, kunstige organer eller implantationer af anden art, som kræver tilpasning og reperation.

»VeriChip« kan købes i USA for 1400 kr. og en scanner koster mellem 7000 - og 21000 kr. Yderligere koster det 1400 kr. at få chippen implanteret og 70 kr. om måneden at stå i databasen. Chippen er produceret af det amerikanske firma »Applied Digital Solutions«.