Chemchina er klar til at kæmpe for europæisk erobring

Kinesiske Chemchina forsøger at komme politisk modstand i forkøbet forud for overtagelsen af den schweiziske fødevarevirksomhed Syngenta.

Kinesiske Chemchina forsøger at komme politisk modstand i forkøbet forud for overtagelsen af den schweiziske fødevarevirksomhed Syngenta. På billedet ses Michel Demare, repræsentant for Syngenta, og Ren Jianxin, repræsentant for ChemChina under en pressekonference. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL BUHOLZER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chemchina har budt 43,8 mia. dollar for Syngenta, hvilket er den største oversøiske kinesiske overtagelse nogensinde.

Det skriver Financial Times.

Handlen understreger en spirende tendens i 2016, hvor Kina er involveret i fire ud af fem af de største handler på tværs af landegrænser. I USA og Europa har kinesiske virksomheder i alt udbudt 61,7 mia. dollar i købstilbud.

Syngenta og Chemchina har meddelt investorerne, at det kinesiske kemikalieselskab har planer om at fremlægge handlen for den amerikanske Committee om Foreign Investment (CFIUS) for at tackle en mulig amerikansk blokering, hvilket ingen af parterne forventer vil blive et problem.

Chemchina vil sammen med Syngenta udvikle løsninger til den kinesiske landbrugssektor, der i dag er underlagt et stramt forbud mod dyrkelsen af genmodificerede korn.

Da blot 10 pct. af Kinas areal kan benyttes til landbrug, som skal brødføde landet, der rummer mere en 20 pct. af jordens befolkning, håber Chemchina på et fremtidigt forspring på det kinesiske marked.