Chefstrateg: Rekordtal fra USA har ringe effekt - skuffelser straffes

Den amerikanske regnskabssæson tegner til at blive historisk stærk, men der er langt imellem de stående ovationer på aktiemarkederne, konstaterer Danske Bank, der dog ikke er overrasket over investorernes dom.

Den amerikanske regnskabssæson tegner til at blive historisk stærk, men der er langt imellem de stående ovationer på aktiemarkederne, konstaterer Danske Bank, der dog ikke er overrasket over investorernes dom. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

I alt har 83 pct. af de amerikanske selskaber, der har leveret regnskab til nu, overrasket til den positive side målt på indtjeningen, og 77 pct. har slået markedets forventninger til omsætningen i andet kvartal, viser Danske Banks tal.

Fastholdes niveauet, vil det være den største andel virksomheder i ti år, der præsterer bedre, end markedet har ventet.

Årsagen er dog positive effekter af den seneste skattereform, som i meget stor udstrækning allerede er indregnet af markedet. Derfor har investorernes dom over regnskaberne i langt højere grad taget udgangspunkt i selskabernes forventninger til fremtiden.

»Uanset hvor stærkt et resultat er, så er man ikke blevet belønnet for det, og i særdeleshed ikke, hvis man samtidig har givet en negativ guidance,« konstaterer chefstrateg i Danske Bank Tine Choi.

»Vi er ikke overrasket over reaktionerne på såvel stærke som skuffende selskaber - man bliver stort set ikke belønnet, mens straffen for en skuffelse er hård,« uddyber hun.

Handelstvisten mellem USA og en række andre lande har sammen med diskussioner om en fladere rentekurve og mulig recession gjort investorerne tilbageholdende.

I Europa er aktierne steget i juli, og den positive stemning hænger ifølge Danske Bank sammen med, at det i sidste uge kom til en våbenstilstand mellem EU og USA på handelskrigsfronten.

Derimod har regnskaberne været en blandt oplevelse. Cirka 40 pct. af de europæiske selskaber har aflagt regnskab, og hidtil er der 7 pct. flere selskaber, der har skuffet end overrasket positivt. Samlet har de europæiske regnskaber vist en negativ indtjeningsvækst på 0,3 pct. fra samme periode sidste år. Fortsætter den tendens, er der tale om den svageste europæiske regnskabssæson siden fjerde kvartal 2014.