Chefredaktør: Lars Larsens købmandskab bør danne forbillede

Lars Larsen er Danmark største nulevende iværksætter, mener Børsens chefredaktør Niels Lunde.

Silkeborg. Jysk-stifter Lars Larsen har en særlig plads i dansk erhvervslivs top, fordi han har skabt sin plads og sit forretningsimperium selv.

Sådan lyder vurderingen af "Dyne-Larsen" fra Børsens chefredaktør, Niels Lunde, efter at det fredag blev oplyst af Jysk, at Lars Larsen er syg af kræft og trækker sig fra sin formandspost.

- Han er en erhvervsprofil i Danmark, som minder os om noget, der er meget vigtigt: Vi skal være dygtige købmænd, siger Niels Lunde.

- Han er en af de tungeste topchefer, vi har i Danmark, fordi han har skabt sin virksomhed selv fra bunden.

- Der er mange andre virksomheder som Lego, Grundfos eller Danfoss som er større. Men de har også været der i mindst 60-70 år. Jysk er kun 40 år gammel. Han er Danmarks største nulevende iværksætter, siger han.

Ud over Jysks succes har Lars Larsen også stået som en klar hovedrolleindehaver i dansk erhvervsliv på grund af sine tydelige holdninger til netop erhvervslivets rolle, forklarer Niels Lunde.

- Han har altid talt om, at det private erhvervsliv bidrager til sit samfund. Det som nogen kalder en samfundskontrakt. Det er vigtigt, at erhvervslivet bidrager til det samfund med arbejdspladser, produktion og skatteindtægter.

- Det har han talt om mere og mere de seneste år. Det falder ind i den diskussion om bæredygtighed og etik i samfundet, hvor han meget tydeligt har taget stilling.

/ritzau/