Cheføkonom: Svenskerne overser risikoen for boligboble

Riksbanken, den svenske centralbank, meddelte onsdag, at sandsynligheden for en ny sænkning af renten er øget.

Riksbankens chef, Stefan Ingves. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Cheføkonom i Nordea Markets Steinar Juel mener ikke, den svenske økonomi har brug for yderligere pengepolitiske stimulanser, og at den svenske centralbank med en sænkning af renten til -0,35 pct. overser risikoen for en kommende boligboble.

Det skriver den norske avis Dagens Næringsliv.

Riksbanken, den svenske centralbank, meddelte onsdag, at sandsynligheden for en ny sænkning af renten er øget. Centralbanken mener således, at der fremover er behov for at gøre mere for at hjælpe den svenske økonomi ramme inflationsmålet på 2 pct. De pengepolitiske stimuli, der primært kommer til at foregå via obligationsopkøb for 65 mia. svenske kr. vil sænke valutakursen og øge likviditet i finanssektoren.

Cheføkonomen i Nordea Steiner Juel er usikker på, om de potentielt kommende pengepolitiske tiltag er den rette strategi for svensk økonomi. Han frygter således, at man i Sverige glemmer konsekvenserne, hvis man fortsætter i sporet for længe.

- Sveriges Riksbank ser bort fra risikoen for at der skabes finansielle ubalancer. At passe på, det ikke sker, siger den, er andres ansvar, skriver Steiner Juel ifølge Dagens Næringsliv i sit morgenbrev.