Charterrejser faldt med 80 procent i coronaramt 2020

Rejsebranchen har oplevet en stigning i bestillingerne med udsigt til overståede vaccinationer i juni.

Der blev sidste år solgt 205.863 charterrejser hos de store rejseselskaber, hvilket er et fald på 868.028 - eller 81 procent - sammenlignet med 2019. Enrique Calvo/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af charterrejser faldt med over 80 procent i 2020, som var præget af coronavirus og rejserestriktioner det meste af året.

Det viser tal fra brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark (RID), der har store selskaber som Spies, Tui og Primo Tours som medlemmer.

Samlet blev der solgt 205.863 rejser sidste år, hvilket er et fald på 868.028 - eller 81 procent - sammenlignet med 2019.

Formand for Rejsearrangører i Danmark Jan Vendelbo, der til daglig er direktør for Spies, betegner 2020 som et katastrofeår.

»Det har været et forfærdeligt år, som har tvunget charterbranchen helt i knæ.«

»Vi har som branche solgt knap 20 procent sammenlignet med 2019. Flere af vores medlemmer, som arrangerer rejser til lande uden for EU, har siden nedlukningen i marts ikke gennemført én eneste rejse,« siger Jan Vendelbo i en pressemeddelelse.

Rejsearrangører i Danmark står for 90-95 procent af alle charterrejser med fly ud af Danmark.

I øjeblikket fraråder de danske myndigheder alle rejser ud af Danmark, men rejseselskaberne håber, at 2021 vil blive langt bedre, i takt med at vaccinerne bliver rullet ud.

Sundhedsstyrelsen udmeldte tidligere i januar, at alle voksne i Danmark kan være færdigvaccinerede 27. juni. Det har man kunnet mærke hos rejseselskaberne.

»Vi oplever en stor, opsparet rejselyst hos danskerne. Nu skal vi bare have myndighederne til at erstatte fraråden og restriktioner med test og vaccinationer,« siger Jan Vendelbo.

/ritzau/