CBI Engineering, Frederikssund

For CBI Engineering har dollar-faldet de seneste år været en fordel, fordi virksomheden køber komponenter i USA, mens salget foregår i euro.

CBI Engineering har specialiseret sig i at levere udstyr til olieindustrien, og virksomheden havde sidste år en omsætning på ca. 11 mio. kr. og en halv snes ansatte.

»Omkring 20 pct. af vores udstyr bliver købt i USA i dollar. Samtidig er vi i gang med et nyt forretningsområde, som har tilknytning til olieindustrien. Her foregår alle transaktioner og betalinger i dollar. For et par år siden valgte vi at låse vores salg helt fast i euro, fordi vi mente, at den svingende dollar var en for stor risiko mod vores indtjeing,« siger CBI Engineering adm. direktør, Henrik Naaby.

Ganske vist har CBI Engineering en amerikansk konkurrent, der naturligvis har draget endnu større fordel af dollarfaldet, men alligevel mener Henrik Naaby, at virksomheden foreløbig er kommet styrket ud af dollarens nedtur.

»Lige i øjeblikket gør dollar-faldet os meget konkurrencedygtige. Fragtraterne bliver normalt afregnet i dollar, hvilket kommer os til gode - ikke kun for de amerikanske varer, men også på varer vi f.eks. importerer fra Indien og andre lande i Østen,« siger Henrik Naaby.