Catering-firma slap gennem kriseår uden skrammer

Hørkram Fødevarer i Sorø mangedoblede overskuddet trods finanskrise og tabet af storkunde.

Sorø-virksomheden Hørkram Fødevarer slap gennem finanskriseåret 2009 med et fald i salget på kun to procent og formåede endda at mangedoble overskuddet, selv om en storkunde stoppede fra 1. maj.

- Koncernen har opnået pæn tilgang af uafhængige kunder samt mersalg til eksisterende kunder, hedder det i årsberetningen for Hørkram Holding A/S med en omsætning på godt 1,3 milliarder kroner og et overskud før skat på 21 millioner mod 2,3 millioner i 2008.

I august sidste år vurderede Hørkrams daværende ejer og topchef, Alex Buchardt Pedersen, over for ErhvervsBladet, at virksomheden stort set gik fri af finanskrisen og ville få en "betydeligt bedre" bundlinje.

Kundekredsen omfatter kantiner, storkøkkener, restauranter og det offentlige - over hele landet. Positionen i Jylland blev kraftigt styrket med fusionen med familievirksomheden Th. Schulz i Århus i 2004. Læs om Hørkrams fusion med Th. Schulz
 

Vækst gennem fire årtier
Buchardt Pedersen købte i 1973 Hørkram, som dengang havde fire ansatte - nu er der hundrede gange så mange på lønningslisten.

I september 2008 solgte han livsværket til tyske Gerhardt Lütje, der ejer en tilsvarende virksomhed, Citti, i Kiel i Schleswig-Holstein. Alex Buchardt Pedersen er siden stoppet som administrerende direktør, men sidder fortsat i bestyrelsen.

Læs om, hvor Hørkram blev solgt til netop Citti

I årsrapporten skriver selskabet, at 2010 vil være præget af "driftsmæssig konsolidering og fortsat forventet vækst". Et større byggeri i hovedsædet i Sorø bliver sat i gang for at øge kapaciteten, og der er planer om at udvide den jyske afdeling i Kolt syd for Århus.