Carnegie bedst til børsanalyser igen

Tæt løb i kampen om at være Danmarks bedste børsmægler. Gudme Raaschou har høj stjerne blandt selskaber uden for KFX

For femte år i træk er investeringsbanken Carnegie kåret som Danmarks bedste børsmægler, men konkurrencen er knivskarp.

Det viser den årlige børsmæglerundersøgelse fra Dansk Investor Relations Forening, som har bedt de børsnoterede selskaber svare på, hvem de mener fortjener titlen. Børsmæglerne bliver bedømt på såvel antal selskaber, de dækker, som intensiteten og kvaliteten af deres dækning.

Samlet set fastholder Carnegie sin topposition, mens Alfred Berg er rykket fra fjerdepladsen sidste år til andenpladsen i år. Enskilda Securities bibeholder sin tredjeplads, men scorer rent faktisk topkarakterer på både intensitet og kvalitet. Alene den kendsgerning, at Enskilda kun dækker 23 børsnoterede selskaber mod Carnegies 32 og Alfred Bergs 31, betyder, at selskabet henvises til tredjepladsen.

Undersøgelsen viser klart, at investeringsbankerne i meget høj grad fokuserer deres indsats på de tyve selskaber i Fondsbørsens KFX-indeks. Det er også her, langt den overvejende del af aktieomsætningen på Københavns Fondsbørs ligger. Selskaberne i MidCap+ og SmallCap+ indeksene har med få undtagelser svært ved at tiltrække sig børsanalytikernes opmærksomhed.

En af de investeringsbanker, der har gjort mest ud af de mindre selskaber, er Gudme Raaschou, som da også får den suverænt bedste placering, når de børsnoterede selskaber uden for KFX skal pege på deres favoritter blandt børsmæglerne.

I den samlede konkurrence avancerede Gudme Raaschou i år fra syvende til femtepladsen, og investeringsbanken står med gode kort på hånden til et yderligere avancement, når undersøgelsen gennemføres næste gang: Fra den 1. januar i år er Gudme Raaschou begyndt at dække en række af KFX-selskaberne.

I alt omfatter investor relations foreningens undersøgelse 53 navngivne børsmæglere. 43 af de noterede selskaber på Fondsbørsen har deltaget i undersøgelsen, der blev gennemført i sidste måned.