Carlsbergs økonomi- direktør fjernet

Den ansvarlige for Carlsbergs henvendelse til en række aktieanalytikere bliver nu fjernet fra posten som økonomidirektør. Carlsberg kan ikke afvise, at den kritisable praksis er sket før.

Den pinlige sag om Carlsbergs uretmæssige opringninger til en række aktieanalytikere tvinger nu ølkoncernen til at flytte Jesper Bærnholdt fra posten som økonomidirektør til andre, endnu uspecificerede arbejdsopgaver.

Forflyttelsen kommer som en direkte konsekvens af Carlsbergs brud på de børsetiske regler, som skal sikre hele markedet en lige adgang til alle kursrelevante oplysninger, oplyser selskabets informationschef Margrethe Skov.

Regelbruddet førte i fredags til en uhørt offentlig påtale fra Københavns Fondsbørs, ligesom Finanstilsynet er gået ind i sagen.

»Baggrunden for ændringen er, at det er af afgørende betydning for selskabet, at aktionærer, investorer, analytikere og andre interessenter har fuld tillid til, at alle har lige adgang til væsentlige oplysninger om Carlsberg,« hedder det i en meddelelse fra selskabet.

Kan man tage det som et udtryk for, at det er sket tidligere, men blot først er blevet opdaget nu?

»Det aner jeg ikke. Det kan jeg ikke forestille mig, at det er, for det må man jo ikke, men jeg aner det ikke. Jeg har ikke siddet på skødet af Jesper Bærnholdt,« siger informationschef Margrethe Skov.

Det vil vel oplagt være noget, I har talt om, hvorvidt det er en praksis, som I har benyttet før, men som nu er blevet opdaget?

»Det kan jeg ikke forestille mig, men det ved jeg ikke.«

Carlsberg A/S har udnævnt den 47-årige Per Brøndum Andersen som ny økonomidirektør.