Carlsberg vil købe dele af svenske Vin & Sprit

Det svenske Vin & Sprit skal privatiseres - og den danske bryggerikoncern Carlsberg melder sig nu som interesseret køber til dele af kæden.

Den danske bryggerikoncern Carlsberg er interesseret i at købe dele af Vin & Sprit. Den statsejede svenske kæde står foran en privatisering, og ifølge den svenske avis Dagens Industri er Carlsberg interesseret i dele af Vin & Sprit. Det skriver Bloomberg.

Dagens Industri citerer Paul Bergqvist, der er bestyrelsesformand for Carlsberg Sverige, for bryggerigigantens interesse i at erhverve dele af Vin & Sprit. Ifølge Bergqvist er Carlsberg ikke interesseret i Absolut Vodka samt Vin & Sprits øvrige internationale spiritusmærker. Carlsbergs interesse er, ifølge Bergqvist, udelukkende fokuseret på de enheder i Vin & Sprit, som distribuerer vin og producerer lokale spiritusmærke, skriver RB-Børsen.

Poul Bergqvist bliver i interviewet spurgt om, hvor meget Carlsberg i givet fald vil betale for en andel af Vin & Sprit. Bergqvist afviser at sætte en pris, men han erkender dog i interviewet, at prisen sandsynligvis vil blive "nogle milliarder".

/ritzau/