Carlsberg stopper produktion af billige sodavand

Nedskæringer. Saltum-Netptun Bryggeri skal nedlægge 30 til 40 arbejdspladser.

Carlsberg stopper senest om to år produktionen af discount sodavand på Saltum-Neptun Bryggeri. Det meddelte det danske bryggeri i dag, torsdag.

Stoppet betyder, at der gradvist vil blive nedlagt 30 til 40 arbejdspladser i Saltum i Nordjylland. Produktionen af Kildevæld i Saltum er ikke berørt af planerne, oplyser Carlsberg.

Efter stoppet i Saltum er Carlsberg helt ude af markedet for discount sodavand, mens Carlsberg fortsat vil være i markedet for discount- og private label øl. Saltums markedsandel inden for discount sodavand er faldet fra 42 procent i 2003 til 21 procent i dag.

- Vi må desværre konstatere, at de markedsmæssige forudsætninger har gjort, at vi har svært ved at konkurrere på markedet for discount sodavand. Vi fik i 2006 et driftsunderskud i Saltum og finder det ikke forsvarligt at fortsætte i et marked, hvor vi ikke har udsigt til at tjene penge, udtaler Jesper Friis bestyrelsesformand for Saltum-Neptun Bryggeri og salgsdirektør for Off Trade i Carlsberg Danmark via en meddelelse.

Carlsberg har aftaler med kunder om levering af sodavand fra Saltum til udgangen af 2008. Efterhånden som disse aftaler udløber, vil produktionen i Saltum blive skåret ned.

- trichs