Carlsberg stopper fodboldturnering

Carlsberg aflyser fodboldturneringen Vores Cup. Det sker, efter Alkoholreklamenævnet har sidestillet turnering med produktmarkedsføring.

Lokale idrætsforeninger må nu se langt efter den årlige fodboldturnering Vores Cup. Carlsberg Danmark stod bag turneringen, der sidste år havde 10.000 deltagere. Aflysningen kommer, efter at Alkoholreklamenævnet har afgjort, at bryggeriet med fodboldturneringen har overtrådt retningslinjerne for markedsføring af alkoholiske drikke. Carlsberg Danmark følger principielt altid nævnets afgørelser, oplyser bryggeriet.

Det var Alkoholpolitisk Landsråd, der klagede over, at Carlsberg ikke overholdt retningslinjerne. Og nævnet konstaterede, at der var tale om markedsføring af alkoholholdige drikkevarer - og det må man ikke, når der er tale om sport og idræt. Carlsbergs markedsføring af Vores Cup, der direkte leder tanken hen på sloganet Vores øl, kan sidestilles med produktmarkedsføring og udgør dermed et brud på retningslinjerne.

Carlsberg havde forventet, at Vores Cup i år ville få 15.000 deltagere. Og da nævnets afgørelse kom, var der allerede indledt forhandlinger med 13 lokale idrætsforeninger landet over om afvikle turneringen.

/ritzau/