Carlsberg på storindkøb i Tyskland

(Opdat. 8:55) Bryggeriet Carlsberg er på vej til at købe den tyske bryggerigruppe Holsten-Brauerei AG for en samlet pris på 7,9 milliarder kroner.

Carlsberg på storindkøb i Tyskland - 1
Carlsberg Breweries har tilbudt at købe det tyske bryggeri Holsten-Brauerie for 7,9 mia. kr. <br>Foto: SCANPIX Fold sammen
Læs mere
Købet vil gøre Carlsberg til det førende bryggeri i Nordtyskland og til det femtestørste bryggeri i Tyskland.

Det oplyste Carlsberg tirsdag morgen.

Tilbuddet indebærer, at Carlsberg efterfølgende sælger sodavandsselskaber og de to bryggerier Kônig-Braurerei i Duisburg og Licher Privatbrauerei i Lich til Bitburger Gruppen.

Nettoværdien af handlen bliver derefter 3,3 milliarder kroner.

Tyskland er Europas største ølmarked. Efter købet vil Carlsberg få en markedsandel i Slesvig-Holsten/Hamburg på 35 procent og 25 procent i Mecklenburg/Vorpommeren.

Holsten bryggeriet i Hamburg og fire andre Holsten-bryggerier kan brygge 7,9 millioner hektoliter øl om året, og blandt varerne er det internationale mærke Holsten samt de regionale mærker Lübzer, Feldschlösschen, Astra, Landskron og Duckstein.

Carlsberg forventer sig meget af stordriftfordele, der vokser i værdi fra 52 mio. kr. 2004 til 127 mio. kr. i 2006 fordelt med 30 procent fra øget salg og 70 procent fra billigere indkøb.

Holstens distributionsnet skal bruges til at øge salget af Carlsberg og Tuborg øl i Tyskland og i England skal Holsten øl markedsføres mere effektivt gennem samarbejdet Carlsberg-Tetley.

Handlen skal godkendes af myndighederne.

/ritzau/