Carlsberg melder alle ukrainske bryggerier i drift

Den tumultariske situation i Ukraine har indtil videre ikke påvirket Carlsberg nævneværdigt, fortæller kommunikationsdirektør hos Carlsberg Jens Bekke.

Situationen i Ukraine er helt uafklaret, mens Rusland viser tænder på Krim-halvøen, og retorikken mellem stormagterne bliver mere intens. Fold sammen
Læs mere
Foto: YURIY DYACHYSHYN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger han til Ritzau Finans.

Ukraine er lige nu kastet ud i stort kaos efter et regimeskifte, der har udløst en konflikt med Rusland. Russiske styrker er gået ind på Krim-halvøen, og det internationale samfund overvejer politiske sanktioner mod Rusland. Ukraine selv har kaldt den russiske ageren for en krigserklæring og har mobiliseret sine reserver.

»Situationen er, at vi følger udviklingen meget tæt og har øget sikkerheden på vores bryggerier. Sikkerheden for vores medarbejdere betyder meget for os. Men status er, at alle tre bryggerier opererer normalt i øjeblikket,« siger Jens Bekke til Ritzau Finans og fortsætter:

»Vi ønsker ikke at spekulere i, hvad konflikten kan få af betydning. Det er det for tidligt til.«

Carlsberg har 1700 medarbejdere fordelt på tre bryggerier i Ukraine, hvor man er markedets næststørste bryggerivirksomhed. Et tæt ved den polske grænse, et ud for hovedstaden Kiev og et i byen Zaporizhzhya, der ligger godt 200 kilometer nord for Krim-halvøen.

Ud over kaosset i Ukraine falder rublen markant mandag. Carlsberg har en stor forretning i Rusland, hvor det danske bryggeri er markedsleder efter købet af Scottish & Newcastle i 2008.

»Vi kommer ikke med en melding nu omkring rublen, for vi er ikke på den måde "dag til dag"-påvirket af rubelkursen. Vi sælger ikke ind og ud af Rusland, så vi er påvirket, når vi tager udbyttet hjem. I Rusland køber vi råvarerne lokalt og sælger produkterne lokalt,« siger Jens Bekke og afslutter:

»Det er for tidligt at sige mere, for det hele er meget usikkert lige nu.«