Canada eksperimenterer med digitale dollar

Den canadiske centralbank, Bank of Canada, eksperimenterer i øjeblikket med en digital version af sin egen valuta. Også andre centralbanker kigger i øjeblikket på muligheder for, hvordan moderne teknologi kan skabe et nyt betalingsmiddel.

Foto: CHRIS WATTIE. Ved et pressemøde onsdag præsenterede Bank of Canda sit forsøg på sammen med landets største banker at udvikle en regeringsunderstøttet valuta i det såkaldte blockchain,
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

Ved et pressemøde onsdag præsenterede centralbanken sit forsøg på sammen med landets største banker at udvikle en regeringsunderstøttet valuta i det såkaldte blockchain, der er den underliggende byggesten bag Bitcoin.

Ifølge Financial Times' oplysninger vil initiativet involvere udstedelse, overførsel og placering af centralbank-aktiver via en token kaldet CAD-coin. Bank of Canada udtaler, at initiativet kun er på forsøgsbasis og ikke har som mål at indføre en e-valuta til den brede befolkning.

Igennem længere tid har finansielle institutioner være interesseret i at udforske mulighederne på området. Støtter af systemet har således argumentet for, at blockchain, der kombinerer samarbejdsprogrammering fra Silicon Valley med pengestyring fra Wall Street i New York, kan frigøre milliarder af dollar i omkostningerne fra forsinkelser og forsikringer i det finansielle system.